Over het register

Voortdurende signalen van zowel consumenten als glazenwassers hebben geleid tot het ontstaan van dit register. De consument die een glazenwasser zoekt, en merkt dat kiezen onmogelijk is. De bonafide glazenwasser die eerlijk zijn diensten wil aanbieden, en merkt dat de “concurrent” hem uit bepaalde wijken weert of alleen tegen betaling toelaat. Zowel consumenten als bonafide glazenwassers hebben hier genoeg van en vragen om actie.

Onafhankelijk en objectief

Zowel consumenten als bonafide glazenwassers willen malafide praktijken echt een halt toeroepen. Na gesprekken met betrokken partijen is besloten om een onafhankelijk, objectief en openbaar register te lanceren.

Het Glazenwassersregister biedt consumenten de mogelijkheid om bonafide glazenwassers te zoeken voor hun woning. Voor glazenwassers is het register juist een platform om zichtbaar positief onderscheidend te zijn. Via het register zijn ze goed vindbaar in het werkgebied dat zij zelf selecteren op basis van plaatsnamen. Daarnaast biedt het register de Registerglazenwasser diverse voordelen.

Registereisen

Toelating tot het Glazenwassersregister is alleen mogelijk als een glazenwasser aan de registereisen voldoet. Deze registereisen zijn vastgesteld in het NEN-document: “Nederlandse Technische Afspraak NTA 8336:2013”. Dit document kun je aanschaffen via NEN. De Registerglazenwasser onderscheidt zich met zijn/haar ondernemerschap, waarbij het respect voor de keuzevrijheid van de consument en het borgen van een aantal spelregels centraal staan. Een Registerglazenwasser is betrouwbaar.