Uurtarief glazenwasser

Wat voor uurtarief mag de consument redelijkerwijs verwachten voor glazenwassersdiensten? Daar is geen eenduidig antwoord op te geven. Het GlazenwassersRegister geeft absoluut geen adviesprijzen af. De eisen in het Register zijn basale eisen die de consument beschermen en waar Registerglazenwassers graag aan voldoen.

Een glazenwasser is vrij in het bepalen van zijn of haar tarief. Een glazenwasser kan een ondernemer met personeel zijn of een zelfstandige die alleen werkt. Dit onderscheid bepaalt al een verschil in tarieven. Immers, een bedrijf met personeel heeft andere en meer kosten dan een eenmansbedrijf. Een verschil in prijs wordt ook bepaald door zaken zoals veiligheidsmaatregelen die een bedrijf moet nemen om veilig aan uw woning te werken. Het tarief is ook afhankelijk van de wasmethodiek en van het aantal huizen dat de glazenwasser in ene keer in de wijk kan bewassen. Kortom, een verschil in tarief is te verklaren uit een verschil in kostenstructuur en kwaliteit van dienstverlening.

Wat zegt het verschil in tarief? Gaat u voor het goedkoopste tarief, of kijkt u naar de prijs/kwaliteit verhouding. Goedkoop is en blijft dat u een redelijke prijs betaalt voor kwaliteit van dienstverlening. Anders kan goedkoop duurkoop zijn. Als u uw hele woning voor en achter, begane grond en verdiepingen voor minder dan een tientje kan laten bewassen, zou u zich kunnen afvragen of u wel met een ondernemer volgens de wet te maken heeft.

Als consument heeft u op alle terreinen keuzevrijheid. Wilt u met een legaal bedrijf in zee, dan is een fatsoenlijke prijs niet meer dan redelijk. Een tientje voor een hele woning? Krab u dan even achter de oren: steunt u belastingontduiking, werken met illegale werknemers en broodroof? Kiest u voor een betrouwbare Registerglazenwasser dan kiest u voor een bonafide ondernemer die de prijs vraagt die hij waard is! Aan u de keus!

Auteur: Hoofdbedrijfschap Ambachten