Lancering Glazenwassersregister

Met ingang van 22 april 2013 staat het landelijk Glazenwassersregister online. Het is een instrument waarmee de keuzevrijheid van consumenten en de positie van bonafide glazenwassers op de particuliere markt versterkt kan worden.

Het HBA en de sociale partners in de glazenwassersbranche hebben het initiatief genomen tot het Register. Individuele glazenwassers, NEN en Consumentenbond hebben meegewerkt aan de uitwerking ervan.

Het register biedt op de website een zoekfunctie waarmee consumenten betrouwbare Registerglazenwassers kunnen zoeken die de keuzevrijheid van de consument respecteren en zich aan de Nederlandse spelregels van ondernemen houden. Voor de bonafide particuliere glazenwasser is het Register daarom een uitstekende manier om zich te profileren als een “Ik ben OK” glazenwasser die voldoet aan de gestelde Registercriteria.

Het Glazenwassersregister kan naar de overtuiging van het HBA het onbehagen wegnemen dat bij veel burgers leeft over het optreden van glazenwassers en een duurzame bijdrage leveren aan een structureel gezonde marktwerking binnen de particuliere glazenwassersmarkt.